Premijer Federacije BiH

Premijer Novalić primio veleposlanike Sadovića i Marića

dfgdfg
20.02.2017.
u 12:22

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas novoimenovane veleposlanike Bosne i Hercegovine u Turskoj Bakira Sadovića i Japanu Borislava Marića.

Bh. diplomati završavaju pripreme za stupanje na te dužnosti u Ankari i Tokiju i u tom sklopu imaju susrete s najrelevantnijim bh. i federalnim dužnosnicima.

Tijekom susreta istaknuti su prijateljski odnosi s te dvije zemlje i posebno neiskorištene mogućnosti za razvoj ekonomske suradnje, na čemu će veleposlanici tijekom svojih mandata svakako raditi.

Premijer Novalić iznio je svoje i viđenje Vlade FBiH mogućih pravaca nastupa na tim tržištima i plasmana roba i usluga iz BiH.

Istaknut je aranžman s Turskom na planu izvoza mesa, na čijem dugoročnom održavanju treba raditi.

Naglašena je i potreba za unapređenje suradnje u više oblasti, a posebno na polju infrastrukturnih projekata, u čemu svi mogu naći svoj interes.

S obzirom da je Sadović nerezidentni veleposlanik BiH u Azerbejdžanu i Gruziji, istaknut je interes investitora iz tih zemalja u brojne projekte, o čemu su već uspostavljeni prvi kontakti, na čijem intenziviranju ubuduće treba još raditi.

Premijer Novalić poželio je sreću Mariću i Sadoviću uz uvjerenje da će interese Bosne i Hercegovine u tim zemljama zastupati na najbolji mogući način, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije