mogu biti slane i slatke

Pamuk kiflice s božanstveno dobrim okusom: Recept bez greške za najmekanije kiflice na svijetu!

kiflice
Foto: Recepttura
1/2
03.12.2025.
u 21:05

Ove pamuk kiflice možete praviti sa svježim sirom, no ovdje nema ograničenja pa ih možete raditi i s drugim ukusnim punjenjima po želji. Mogu biti slana, pa tako primjerice u njih možete dodati neki topivi sir i šunku, a odlična su i s raznim slatkim nadjevima

Postoje razne vrste kiflica, no kad je riječ o onima koje su uvjerljivo najmekše to su svakako izvrsne pamuk kiflice. Toliko su fine i mekane da ih bez problema možete pritisnuti prstima bez ikakvog otpora, a kad ih stavite u usta imaju božanstveno dobar okus koji će vam se sigurno svidjeti. Tajna ovako mekih kiflica je u izbalansiranim sastojcima koji će dati najbolje i najpodatnije tijesto, ali i završnom premazivanju maslacem koje će ih još dodatno omekšati. Mnogi tvrde da su ovo najmekše kiflice na svijetu i u pravu su, jer mekše od ovoga jednostavno nije moguće, piše Recepttura.

Zavodljivo mekane pamuk kiflice

Ove pamuk kiflice možete praviti sa svježim sirom, no ovdje nema ograničenja pa ih možete raditi i s drugim ukusnim punjenjima po želji. Mogu biti slana, pa tako primjerice u njih možete dodati neki topivi sir i šunku, a odlična su i s raznim slatkim nadjevima poput pekmeza ili Nutelle. Za koju god varijantu se odlučili bit će zavodljivo mekane i jako ukusne.

Budući da se mogu praviti s različitim punjenjima odličan su izbor za bilo koju prigodu, a svi koji ih probaju bit će oduševljeni. Ove pamuk kiflice pravi su užitak za sve ljubitelje finih peciva.

Cijeli postupak kako napraviti ovaj odličan zalogaj pogledajte u novom videu:

Pamuk kiflice

Mnogi tvrde da su pamuk kiflice najmekše na svijetu i u pravu su, jer mekše od ovoga jednostavno nije moguće.

Sastojci

  • 900 g glatkog brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 150 ml ulja
  • 2 bjelanjka
  • 100 ml vode
  • 1,5 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 10 g suhog kvasca
  • brašno za radnu površinu

Punjenje:

  • 500 g svježeg sira
  • sol

Za premazivanje:

  • 2 žumanjka
  • sezam
  • 50 g maslaca

Upute

  • U veliku posudu sipati mlijeko, ulje, bjelanjke, vodu, šećer, sol i kvasac i kratko izmiješati.

  • Dodati pola količine brašna i ručno početi mijesiti tijesto.

  • Kad se sastojci spoje dodati drugu polovicu brašna i sve umijesiti u glatko tijesto.

  • Radnu površinu pobrašniti i kratko na njoj mijesiti tijesto.

  • Vratiti ga u posudu, pokriti prozirnom folijom, preko staviti krpu i pustiti da se diže 2 sata.

  • Nakon 2 sata prebaciti na pobrašnjenu podlogu i narezati na 16 komada.

  • Napraviti lopticu od svakog komada i pokriti prozirnom folijom da se ne suše.

  • Svježi sir posoliti i promiješati.

  • Razvaljati loptice u blago duguljasti oblik.

  • Na jedan kraj staviti svježi sir, pa zarolati tek toliko da se omota sir i savinuti sa strana. (postupak možete vidjeti u videu)

  • Na nezarolanom dijelu tijesta prema kraju na više mjesta zarezati nožem te zatim rolati do kraja.

  • Zarolanu kiflicu savinuti te staviti na protvan prekriven papirom za pečenje.

  • Kiflice prekriti krpom i ostaviti da se dižu oko pola sata.

  • Nakon pola sata maknuti krpu, premazati ih žumanjkom i posuti sezamom.

  • Kiflice se peku u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 20 minuta.

  • Nekoliko minuta prije kraja pečenja na vatri otopiti maslac.

  • Vruće kiflice premazati otopljenim maslacem i uživati.

Foto: Recepttura
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja