Ljubuški

Prelijepi ljubuški prirodni biseri na rijeci Trebižat, Kravica i Koćuša ‘udomili’ su izložbu rukotvorina

29.06.2017.
u 07:00

Prirodni ljubuški biseri na rijeci Trebižat - Kravica i Koćuša, uz svoju bogomdanu privlačnost i ljepotu obogaćeni su i zanimljivim djelima ljudskog uma i ruku.

U sklopu priredbe “Ljubuško ljeto 2017.” na tim nadaleko poznatim vodopadima u hercegovačkom kršu, u općini Ljubuški, upriličena je dvodnevna izložba rukotvorina ljubuških umjetnika.

Izložbu rukotvorina na Kravici i Koćuši organizirala je Knjižnica Ljubuški u suradnji s općinom Ljubuški, a u sklopu manifestacije “Ljubuško ljeto 2017.”, prvo na Koćuši, a potom dan kasnije na Kravici.

Bogat izbor

Ljubuški rukotvorci predstavili su iznimno bogat izbor svojih uradaka, koji su nastali kao plod mašte i umjetničkog oblikovanja i stvaranja i ponudili posjetiteljima i turistima na razgledanje i istodobno mogućnost kupovine. Bilo je tu različitih djela nakita, pletiva, slastica, decoupagea, radova u drvetu, u kovanom željezu, sapunu, staklu ...

Na izložbi su sudjelovali: Anita Alilović, Kreativni kutak “Vukšić”, Nonina škrinjica, Suzana Smoljan, Helena Bubalo, Ante Petrušić, Kolači “Zovak”, Radojko Kraljević, Pero Raše, Srećko Brkić, Udruga umirovljenika Ljubuški, Olgica Grbavac Škrobo, Karolina Boras, Ivan Petrović, Artifex, Lovre Madunović, Ante Međugorac, Franka Šunjić, Veselka Ereš, Buba Mara i Blagica Brbor.

Turistička ponuda

Bio je to hvale vrijedan potez organizatora i samih rukotvoraca, kojim je javnosti predstavljeno raznovrsno samozatajno umjetničko stvaralaštvo, a turistička ponuda na Kravici i Koćuši postala bogatija i osmišljenija.

Na ovogodišnjoj, drugoj po redu, izložbi rukotvorina u sklopu Ljubuškoga ljeta sudjelovao je velik broj ljubuških rukotvoraca koji su prezentirali svoja prekrasna i vrijedna djela - nakit, rad u drvetu, u kovanom željezu, u sapunu, u staklu, pletiva, slastice, decoupage i štošta drugo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije