Turizam

Predstavnici 'Blidinja' posjetili turističke destinacije u Njemačkoj

08.12.2017.
u 15:58

Predstavnici općina Posušje i Jablanica, JU "Park prirode", te turističkih subjekata i udruženja koji djeluju na području Parka prirode "Blidinje" boravili su koncem studenog u posjeti turističkim destinacijama i zaštićenim područjima u Njemačkoj gdje su se u okviru EU ProLocal programa upoznali s razvojnim konceptima tih destinacija i turističkim ponudama.

U razgovoru s turističkim djelatnicima i okolišnim stručnjacima sudionici te studijske posjete su se upoznali o trendovima u ekoturizmu, specifičnim rješenjima upravljanja zaštićenim područjima, klasterizaciji i upravljanju destinacijom, te različitim modelima financiranja i marketinga. Osim toga, studijska posjeta je doprinijela i umrežavanju i jačanju poslovnih odnosa između sudionika. 

U narednom razdoblju oni će intenzivno i koordinirano raditi na realizaciji niza aktivnosti kako bi inicirali promjenu ponašanja u vezi zbrinjavanja otpada, uveli nove turističke ponude ili dodali vrijednost postojećim.

EU ProLocal već drugu godinu radi na jačanju konkurentnosti turističke destinacije Blidinje koje je značajan segment turističke ponude u Hercegovini. Riječ je zajednički program Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH vrijedan 13 milijuna eura od čega devet milijuna eura financira Europska unija, a kojeg implementira GIZ, priopćeno je iz te organizacije, prenosi Fena. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?