Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Predstavljeno arhitektonsko idejno rješenje trga i prometnice u središtu

Prema riječima načelnika Grizelja, u Grudama su povodom novih projekata boravili stručnjaci s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru
17. listopada 2014. u 10:30 1 komentara 359 prikaza
'grude_radovi_2'
Foto: ''

Aktivnosti po pitanju uređenja Gruda se nastavljaju. Unatoč dugogodišnjoj financijskoj krizi koju su ponajviše, što se tiče općina i županija s hrvatskom većinom, uzrokovali loši zakoni Vlade Federacije BiH, najprije Zakon o pripadnosti javnih prihoda, s radovima se u navedenoj općini nije prekidalo.

Prevladava optimizam

Posljednji izborni rezultati popravili su raspoloženje dužnosnika, ne samo u Grudama, već i u ostalim većinski hrvatskim općinama i županijama jer bi se nepravednim zakonima konačno moglo stati u kraj. Optimistično raspoloženje u općini Grude potvrdili su nam i njeni rukovoditelji koji posljednjih dana održavaju radne sastanke vezane uz uređenje Gruda, objavio je Vecernji.ba. A kako sada stvari stoje, sastanci s gospodarstvenicima i stručnjacima iz oblasti graditeljstva urodili su plodom, a načelniku Ljubi Grizelju, predsjedniku Općinskog vijeća Draženku Vranješu i suradnicima prezentirana su dva idejna rješenja za iduće veće projekte. Jedno je arhitektonsko idejno rješenje središnjeg trga, a drugo je idejno rješenje nove prometnice u središtu općine Grude.

Radovi dogodine

Prema riječima načelnika Grizelja, u Grudama su povodom novih projekata boravili stručnjaci s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji su radili idejno rješenje, ali i grudski poduzetnici kojima je cilj uređenije središte Gruda, ali i lakše prometovanje s obzirom na gužve koje se stvaraju u tom središtu. Prema idejnom rješenju, preko puta Parka hrvatskih velikana nalazit će se središnji trg dok bi nova prometnica trebala prolaziti pored zgrada Duhanske stanice i HT Eroneta. S obzirom da je nedavno predstavljeno idejno rješenje rotora Južne obilaznice, jasno je da općinu Grude u idućoj godini očekuju intenzivni radovi.

  • mate45:

    Što niste prikazali te prijedloge idejnih rješenja