vodila se borba s više požara

Požari u Neumu stavljeni pod kontrolu

Foto: Vecernji.ba
1/4
09.08.2021.
u 15:31

Kao što smo već izvještavali, na terenu općine Neum se posljednjih tjedan dana vodi borba s više požara. Razgovarali smo danas s načelnikom Općine Neum Draganom Jurkovićem koji je od subote, pa sve do jutros, kad su požari stavljeni pod kontrolu, bio prisutan na požarištima. On nam je rekao kako je ovo bio jedan od većih požara na području općine Neum posljednjih godina, te da je opasnost uistinu bila velika jer je požar zahvatio i područja blizu naseljenih mjesta.

- Od subote sam bio prisutan na požarištima i zaista nije ugodno gledati to. Stariji mještani kažu kako se ovolika linija požara ne pamti na ovim područjima. Načelnik je istaknuo zasluge Vatrogasne postrojbe Neum, kao i zasluge Vatrogasne postrojbe Grada Čapljine, a posebno mještana koji su nesebično gasili sva navedena požarišta.

-Ono što je vatrogasna postrojba Neum činila zadnjih dana, zaista je za svaku pohvalu i na ponos cijeloj općini Neum. Oni su se svim silama i naporima danima borili s vatrenom stihijom koja nije jenjavala. Počelo je još od prošlog tjedna kada se prema Dobrom Dolu proširio požar iz Republike Hrvatske, točnije iz sela Trnovice. Cijelo to područje je bilo zahvaćeno požarima. Vjetar je
pripomogao brzom širenju, a gorjelo je sve od Dobrog Dola, Zelenikovca, pa do Hutova gdje je jutros oko 03:00 h požar konačno stavljen pod kontrolu. Također, u isto vrijeme je zadnjih dana je bio snažan požar na području Gornjeg Hrasna, Podkule i Dašnice gdje su vatrogasci također ulagali napore zajedno s lokalnim stanovništvom, te uspijeli sve primiriti i staviti pod kontrolu.

- Istaknuo bih dakako i veliku zaslugu mještana i dobrovoljaca koji su bez razmišljanja pritekli u pomoć vatrogasnim postrojbama braneći kuće, staje i nasade u okolici. Posebnu zahvalu uputio bih Vatrogasnoj postrojbi Grada Čapljine koji su nesebično pomogli u sanaciji ovog nemilosrdnog požara oko Hutova, te njihovom gradonačelniku dr. Smiljanu Vidiću koji je dobrosusjedski ustupio njihove vatrogasne snage za gašenje požara na području naše općine. Na pitanje zna li se otprilike kakve su štete, Jurković je rekao:

- Štete ćemo vjerojatno tek zbrajati. Za sada imamo informaciju o djelomično uništenim pčelinjacima, zasadima, ali na sreću nema oštećenih kuća niti ozlijeđenih ljudi, a to je na kraju najvažnije. Nadamo se kako je Neum završio svoju borbu s požarima, makar za ovu godinu, te da vatrogasci mogu uzeti zasluženi predah.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?