STRANJANI:

Povratnička obitelj Blažević pokriva kuću, susjedi im došli na svečani ručak

29.12.2017.
u 17:28

Savjetnica ministra za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Marija Rapo posjetila je danas hrvatsko povratničko selo Stranjane gdje je u punom jeku izgradnja kuće povratnika Borislava Blaževića, koja se gradi u okviru Projekta rekonstrukcije stambenog fonda (SAF), prenosi HMS.

Pored ove kuće na području Banja Luke će se u okviru SAF-a graditi još tri kuće za hrvatske povratničke obitelji ukupne vrijednosti 112.000 maraka.

“Veoma sam radosna i dirnuta, kada sam vidjela gospođu Blažević kako sa osmijehom na licu priprema svečani ručak povodom pokrivanja kuće. Ona je na ovaj način u ovim blagdanskim danima najavila jedan novi početak za njenu obitelj u njihovoj novoj kući”, kazala je Rapo.

Izgradnja kuće je počela poslije dužeg čekanja zbog određenih administrativnih poteškoća, iako u nepovoljnim vremenskim uvjetima izvođači radova marljivo i uporno rade kako bi se Blaževići što prije uselili u svoj novi dom. Radost s obitelji Blažević su podijelili i predstavnici Ministarstva, njihovi susjedi, povratnici iz Stranjana i njihov čuveni i poštovani dr. fra Velimir.

“Ovaj trenutak je teško riječima opisati, gledati kako pred tvojim očima niče novi dom je stvarno poseban osjećaj. Imam se potrebu ispred svoje obitelji posebno zahvalim ministru Davoru Čordašu i Ministarstvu na čijem je čelu, na svoj pomoći i  podršci koju su nam pružili, da bi dobili svoj dom”, rekla je povratnica Ljilja Blažević, čiji se dom gradi.

Projekat SAF financira se iz kredita Saudijskog razvojnog fonda u iznosu 15 milijuna dolara namijenjenog BiH za potrebe rekonstrukcije 917 stambenih jedinica za izbjeglice i raseljene osobe u mjestu prijeratnog boravka.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske će, kao implementator, u okviru ovog projekta pružiti pomoć u obnovi individualnih stambenih jedinica za ukupno 374 obitelji, od čega na području Republike Srpske za 111 obitelji, a na području Federacije BiH za 263 obitelji. 

Ukupna planirana vrijednost izgradnje spomenute 374 stambene jedinice iznosi 11,3 milijuna KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije