Zvizdić - Inzko:

Povećati efikasnost i profesionalnost u institucijama BiH

Zvizdić - Inzko
11.03.2016.
u 14:52

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom o aktualnim političkim pitanjima u BiH.

Zvizdić je istaknuo opredjeljenost Vijeća ministara za snažnim nastavkom reformskih procesa i implementacijom Reformske agende.

Informirao je visokog predstavnika u BiH o nekoliko zakonskih rješenja koja su u fazi usvajanja te dodao kako će svim budućim izmjenama koje dođu od Vijeća ministara cilj biti povećanje efikasnosti i jačanje profesionalnih standarda unutar institucija BiH kao servisa bh. građana.

Inzko je iskazao interesovanje za rješavanje problema funkcioniranja i financiranja javnih emitera u BiH.

Zvizdić je kazao kako se radi na nekoliko prijedloga s ciljem iznalaženja održivih modaliteta finansiranja javnih emitera te kako su i sami emiteri napravili pozitivne iskorake prema uspostavljanju sadržajnije i institucionalnije suradnje. Istaknuo je kako je spreman podržati bilo koje racionalno rješenje koje neće voditi bilo kakvim podjelama javnih emitera.

Predsjedatelj Vijeća ministara i visoki predstavnik u BiH razmjenili su mišljenja i o rješavanju pitanja institucija kulture od posebnog interesa za državu BiH. Izražen je zajednički stav kako ovo pitanje mora biti sistemski rješeno u okvirima bh. institucija, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?