apel za pomoć

Potrebna pomoć malenom Jonu koji čeka operaciju srca

Foto: Facebook
1/2
23.10.2020.
u 22:28

Jona Kiš rođen je 18. listopada 2020. godine sa srčanom manom te je hitno prebačen na KBC Rebro u Zagreb. Liječnici u Zagrebu predlažu roditeljima da se dijete operira u Linzu gdje samo operacija iznosi  60.000 eura, a potrebno je platiti i privatni sanitetski prijevoz s Rebra do bolnice u Linzu.  Obitelj Kiš podigla je kredit, no to nije dovoljno za operaciju, prijevot i sve druge troškove. 

Ivan Džepina objavio je na svom Facebook profilu APEL ZA POMOĆ ovom dječaku čija je majka porijeklom iz mjesta Zabilje kod Viteza. 

"Jona Kiš je prvo živorođeno dijete obitelji Kiš, a rođen je iz treće zdrave trudnoće. Nakon mrtvorođenog djeteta i izvanmaternične trudnoće, dočekana je beba od 4120 grama i 53 cm, 2 tjedna prije termina hitnim porodom 18.10.2020. Kad se čini da su snovi napokon postali stvarnost, majci doktori govore da maleni Jona ima urođenu srčanu manu. Nema dvije krvne žile prema srcu i od srca, krv se miješa u jednu te je potrebna ugradnja cjevčice koja bi pomagala njegovom srcu da radi, te je hitno prebačen na KBC Rebro u Zagreb", navodi se u apelu za pomoć

"Danas je njegov 6. dan života, trebao je biti u okrilju obiteljskog doma, no leži na odjelu kardiologije na Rebru. Doktori su savjetovali da bi bilo najbolje da se operira u Linzu, ali im HZZO to neće financirati jer im kardiolog, neonatolog i kirurg ne žele dati potpise. Svaki dan im je jako važan, uskoro će mu se početi skupljati voda na plućima i krenut će problemi koji bi se liječili simptomatski, a operacija bi se čekala još dugo vremena", objašnjava u apelu za pomoć.

"Otac je otišao u banku ishoditi kredit, no neće biti dostatan jer operacija iznosi 60.000 eura + privatni sanitetski prijevoz s Rebra do bolnice u Linzu, jer ni to ne financira HZZO. Sve vas koji ste voljni pomoći, odreći se nekih svojih gušteva, financijski, možete uplatiti na račun majke Dajana Mizdrak, kako bi Jona svoj prvi Božić, ako Bog da, dočekao u svojem krevetiću. Popratite ih i svojim molitvama. Gospodin vam uzvratio stostruko!", navodi se u objavljenom apelu za pomoć uz podatke kako se može pomoći. 

PODACI ZA UPLATU:
DAJANA KIŠ
IBAN: HR1023600003234380412
OPIS PLAĆANJA: Pomoć za Joninu operaciju
Otp DEVIZNI
ŽELJKO KIŠ
HR6224070003206928741
Swift: OTPVHR2X
Paypal
zeljko.kis87@gmail.com

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?