Krišto i McNeill

Potreban iskreniji pristup rješavanju ključnih pitanja u BiH

Borjana Krišto
10.11.2016.
u 15:03

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Borjana Krišto razgovarala je danas sa šeficom Političkog odjela Britanskog veleposlanstva u BiH Christine McNeill. Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o potrebi
izmjene legislative u cilju trajnog postizanje jednakopravnosti svih konstitutivnih naroda u BiH.

Na samom početku šefica Političkog odjela Britanskog Veleposlanstva Christine McNeill osvrnula se na aktualnu političku situaciju u BiH i određene probleme u funkcioniranju vlasti.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto i ovom prigodom naglasila je da su izmjene Ustava, rješavanje načina odlučivanja u Domu naroda i ispunjenje presuda Europskog suda neke od glavnih pretpostavki za funkcioniranje Bosne i Hercegovine u budućnosti te da će rješavanje spomenutih problema i implementacija presuda ispraviti određene nepravde i nejednakosti konstitutivnih naroda i svih ostalih građana BiH.

Krišto je također istaknula da smo u prošlom vremenu imali određena nametnuta rješenja koja su u praksi rezultirala još većim stupnjem nejednakosti te da je u budućnosti uistinu potrebno doći do konačnih rješenja koja su jednako dobra za sve.

Sugovornici su se složili da je stupanj povjerenja među političkim akterima narušen u posljednje vrijeme te da će u budućnosti biti potreban iskreniji pristup rješavanju ključnih pitanja u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?