Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Potpora smanjenju faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH

15. siječnja 2018. u 14:53 0 komentara 66 prikaza

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je, u ime Federacije BiH, Projektni sporazum za Grant Projekt „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“.Cilj projekta je potpora smanjenju faktora rizika za zdravlje stanovništva od nezaraznih bolesti kroz unapređenje kontrole upotrebe duhana i alkohola te programa prehrane i fizičke aktivnosti u odabranim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini: Mostaru, Zenici, Doboju i Zvorniku.

Projektom je definiran plan djelovanja prema kojem će se provoditi akcije na definiranim faktorima rizika: prehrani, fizičkoj aktivnosti, pušenju, upotrebi alkohola, a radit će se sa ciljnim skupinama: djecom i omladinom, roditeljima, prosvjetnim i zdravstvenim radnicima te lokalnim vlastima i administracijom.

Projekt, čija ukupna vrijednost grant sredstava iznosi 1.409.682 $, bit će administriran od strane Svjetske banke, financiran od strane Vlade Švicarske, a implementiran putem Federalnog ministarstva zdravstva u suradnji s lokalnim zajednicama, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Federacije BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.