Posavina

Potpora poljoprivredi, vodovodu i športsko-kulturnom centru

23.06.2016.
u 08:00

Predsjednik Vlade Posavske županije Marijan Klaić i direktor Ureda za gospodarski razvoj PŽ-a Franc Kljajić posjetili su sjedište UNDP-a u Sarajevu, gdje su održali radni sastanak s rezidentnom koordinatoricom UN-a i predstavnicom UNDP-a u BiH Sezin Sinanoglu, te rukovoditeljem projekta “Lokalni integrirani razvoj” Edisom Arifagićem. Na sastanku je bilo riječi o dva kapitalna te jednom razvojnom projektu, koje Vlada PŽ, u suradnji s UNDP-om, planira realizirati.

- Prvi od projekata o kojem je bilo riječi je onaj športsko-kulturnog centra Orašje čiji završetak zajedno financiraju Vlada Posavske županije i UNDP. Utvrđeno je kako su završene sve faze potrebne za izbor izvođača radova te se do kraja ovoga tjedna očekuje potpisivanje ugovora s istim. Drugi kapitalni projekt o kojem je razgovarano odnosi se na izgradnju vodovoda za lokalne zajednice na području općina Odžak (Potočani, Jošava i Vrbovac). Utvrđeno je kako su Vlada i UNDP spremni podržati taj projekt i pomoći u njegovoj realizaciji. Vlada PŽ je spremna izdvojiti oko 250.000 KM, dok će doprinos UNDP-a iznositi oko 150.000 KM. Navedeni projekt prijavljen je i na natječaj Fonda za zaštitu okoliša FBiH gdje se nalazi u finalnoj fazi evaluacije te se iz ovog izvora očekuje dodatnih oko 300.000 KM. Nakon finalne evaluacije i “zelenog svjetla” Fonda, te uz sredstva koje je Općina Odžak izdvojila za taj projekt, očekuje se žurno pokretanje procedure izbora izvođača radova, kazao je nakon povratka u Orašje predsjednik Vlade PŽ Marijan Klaić. Treći projekt o kojem se razgovaralo, objašnjava premijer Klaić, odnosi se na razvojni projekt za posavsko područje s naglaskom na poljoprivredu, o čemu su već razgovarali na sastanku u Orašju predstavnici PŽ-a, UNDP-a i Veleposlanstva RH u BiH. Utvrđeno je kako Vlada PŽ i UNDP čvrsto stoje iza tog projekta te će dodatno intenzivirati svoje napore kako bi došlo do njegove realizacije. Dogovoreno je kako će se u što skorijoj budućnosti ovaj projekt zajednički prezentirati i drugim mogućim partnerima u realizaciji. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije