Susret u Predsjedništvu BiH

Potpora Oružanim snagama BiH u realizaciji cilјeva i zadataka

obrana predsjedništvo
03.12.2015.
u 18:36

Članovi Predsjedništva BiH primili su izaslanstvo Ministarstva obrane BiH, na čelu s ministricom obrane Marinom Pendeš, i generalski zbor Oružanih snaga BiH, na čelu s general pukovnikom Antom Jelačem, načelnikom Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH.

Na početku susreta članovi Predsjedništva BiH su čestitali 10. obljetnicu Oružanih snaga BiH, ističući ovom prigodom njihov značajan doprinos u očuvanju i promociji mira i sigurnosti u BiH i svijetu. 

Tijekom desetogodišnjeg postojanja Oružanih snaga BiH, postignut je i značajan napredak u dostizanju relevantnih normi i standarda kroz uspješnu realizaciju reforme obrane, rečeno je na susretu.

Razgovarano je o aktivnostima na realizaciji cilјeva Oružanih snaga BiH putem sudjelovanja u operacijama kolektivne sigurnosti i operacijama za potporu miru, humanitarnog deminiranja i pomoći civilnim tijelima.

Tema susreta je bila jačanje kapaciteta i operativnosti Oružanih snaga BiH, te su razmatrani modaliteti za prevazilaženje aktualnih problema s kojima se susreću Oružane snage BiH pri realizaciji težišnih obveza.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili potporu Oružanim snagama BiH u realizaciji cilјeva i zadataka iz njihove nadležnosti.

Na kraju susreta istaknut je značaj koordiniranog rada i djelovanja svih strukutra vlasti u održanju sigurne i stabilne situacije u zemlјi, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?