stanovi za povratnike

Potpisivanje ugovora o izgradnji stambenih zgrada u vrijednosti 5,5 milijuna KM

Semiha Borovac
13.10.2016.
u 15:16

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor Fonda za povratak BiH Nebojša Švraka s načelnicima i gradonačelnicima šest općina i gradova u FBiH i izabranim izvođačima potpisat će ugovore o izgradnji stambenih zgrada u vrijednosti 5.655.692 KM, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 
 
Potpisivanjem ugovora počinje izgradnja 133 stana za trajno stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih osoba u 6 višestambenih objekata u gradovima Zenica (62 stana) i Tuzla (20 stanova), te sljedećim općinama Federacije BiH: Bosanski Petrovac (20 stanova), Olovo (16 stanova), Foča u FBiH (9 stanova) i Pale-Prača (6 stanova).
 
Izgradnja stanova financira se iz multidonatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa s prevlađujućim učešćem IPA sredstava, a koja je osigurala Europska Unija.  U okviru ovog, trećeg pod-projekta Državnog projekta stambenog zbrinjavanja bit će izgrađeno 20 višestambenih zgrada sa ukupno 438 stanova, od kojih 178 u Federaciji BiH, 252 u Republici Srpskoj, i 8 u Brčko Distriktu BiH. Svekupna vrijednost BiH3 je više od 30 milijuna KM.

Pod vodstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Državni projekt stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa provode Jedinice za implementaciju projekta: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske i Odjel za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Brčko Distrikta BiH u suradnji s lokalnim zajednicama širom naše zemlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?