Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Potpisan sporazum o suradnji između Sveučilišta u Mostaru i Alma Mater Europea sveučilišta

09. ožujka 2018. u 16:03 0 komentara 131 prikaza

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i prorektorica za međunarodnu suradnju prof. dr. Sanja Bijakšić sudjeluju na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji „All about People’s: Challenges for science and education“ koju organizira javno sveučilište Alma Mater Europea iz Maribora.

Tijekom konferencije rektor prof. dr. Zoran Tomić potpisao je sporazum o suradnji s Alma Mater Europea sveučilištem kojeg predstavlja prof. dr. Ludvig Toplak. Rektor Tomić naglasio je važnost sporazuma koji treba doprinijeti boljoj i većoj razmjeni studenata i profesora kao i sudjelovanje u zajedničkim projektima i istraživanjima. Sveučilište Alma Mater Europea utemeljila je Europska akademija znanosti i umjetnosti i kao takva pruža mogućnost jače internacionalizacije Sveučilišta u Mostaru.

Na konferenciji kojoj je pokrovitelj slovenski predsjednik Borut Pahor sudjeluje više europskih sveučilišta između ostalih i prof. dr. Felix Unger, predsjednik Europske akademije znanosti i umjetnosti. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.