ŠIROKI BRIJEG

Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike MUP-a Zapadnohercegovačke županije

03.02.2023.
u 10:55

U prostorijama Vlade Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu danas je potpisan Kolektivni ugovor za djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije. Ugovor  su potpisali predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić i predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ Vjekoslav Markota.

Potpisivanju su prisustvovali i resorni ministar David Grbavac, te predstavnici Sindikata. Cilj novog Kolektivnog ugovora je podizanje standarda policijskih službenika, kao i ostalih djelatnika ovog Ministarstva.

Kolektivnim ugovorom uređuju se međusobna prava i obveze policijskih službenika, državnih službenika i namještenika uposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije  i Vlade Zapadnohercegovačke županije, te Ministarstva unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije  u skladu s njihovim zakonskim ovlaštenjima i nadležnostima u oblasti radnih odnosa ili u vezi s radnim odnosima, radnim vremenom, odmorima i dopustima, plaćama i dodatcima na plaće, naknadama i otpremninama, uvjetima rada sindikata, štrajka, te tumačenja i praćenja primjene kolektivnog ugovora.

„Zadovoljan sam što smo danas ovdje u Širokom Brijegu u  sjedištu Vlade ZHŽ potpisali novi Kolektivni ugovor koji će ,nadam se, biti stimulativan za rad policijskih službenika, ali i ostalih djelatnika MUP-a ZHŽ. Ovim dokumentom dodatno su uređena prava zaposlenih u MUP-u ZHŽ s ciljem da se unaprijedi njihov rad. Vlada ZHŽ i ja kao Ministar svjesni smo pozicije i statusa policijskih službenika , kao i  svih ostalih djelatnika MUP-a i njihovih primanja posebice u kontekstu činjenice da je posljednjih mjeseci  inflacija u BiH viša od 17 posto.  Iskoristio bih priliko da se zahvalim svim stranama koje su u procesu pregovora iskazale želju i volju da dođemo do ovakvog finalnog dokumenta na dobrobit cijele županije“, kazao je nakon potpisivanja ministar MUP-a ZHŽ David Grbavac.

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
16:22 03.02.2023.

Šta će krst na zidu u javnoj ustanovi??

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije