"Politika otvorenih vrata"

Posvećenost NATO-a stabilnoj i sigurnoj BiH još na snazi

nato
02.12.2015.
u 11:03

Posvećenost  NATO-a na stabilnu i sigurnu BiH utkana u Daytonskom mirovnom sporazumu prije 20 godina i danas je na snazi, kao i naša puna podrška aspiracijama te zemlje ka članstvu u alijansi. Cijenimo doprinose BiH u operacijama NATO-a i  njeno obavezivanje na regionalni dijalog, suradnju i sigurnost.

Pozivamo čelnike zemlje da konstruktivno rade za dobrobit svih građana BiH i da poduzmu političke, ekonomske i vojne reforme neophodne da bi zemlja realizirala svoje euroatlantske aspiracije - navodi se u zajedničkom saopćenju ministara vanjskih poslova država članica NATO-a povodom usvajanja dokumenta "Politika otvorenih vrata".  - U tom kontekstu, mi ohrabrujemo čelništvo BiH da nastavi pokazivati političku volju, posebno u provođenju reformi povezanih s tim aspiracijama, i pozdravljamo napredak, uključujući i prijavljivanje nepokretne vojne imovine na državu - navodi se u ministarskom priopćenju sa sastanka u Bruxellesu.

- Kako je dogovoreno u Velsu, mi ćemo pomno nadzirati te aktivnosti. Tražimo od čelništva BiH da iskoristi period koji je pred njim da bi ubrzalo napore ka ispunjenju zahtjeva koje su postavili ministri vanjskih poslova na sastanku u Talinnu u travnju 2010. godine tako da bi se prvi ciklus Akcionog plana o članstvu mogao aktivirati što je ranije moguće, i što ostaje naš cilj - priopćili su ministri vanjskih poslova NATO-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?