Posušje

Posuški volonteri za blagdane ne zaboravljaju ni stare i nemoćne

08.12.2016.
u 08:00

Lijepo vrijeme iznjedrilo je nove radosti, zabavu i vrijedne akcije na području cijelog Posušja i za Sv. Nikolu, ali još više pred dolazak Božića i Nove godine. Sve je u zanosu i radosti, posebice što će Posušje biti brojnije za svoje raseljene diljem svijeta. Zapažen je i posjet općinskog načelnika Branka Bage i suradnika s ravnateljem OŠ Ivana Mažuranića Zvonimirom Širićem Odjeljenju za djecu s posebnim potrebama te škole. Učenicima tog odjeljenja uručeni su prigodni darovi. Djeca su goste iznenadila blagdanskim recitacijama i crtežima koje su izložili u svojim učionicama. Potom su prigodnim darovima darivali i članove Udruge osoba s invaliditetom općine Posušje, koji su se također pohvalili rukotvorinama koje izrađuju tijekom boravka u prostorijama Udruge. No, veliko i dobro srce brojnih Posušana i dalje snažno kuca i za siromašne na području cijeloga ovoga kraja, ali i dalje, sve do Majčina sela u Međugorju. Posuška Frama godinama organizira humanitarne akcije “Uljepšaj Božić drugima”. Akcija je već počela i traje do 12. prosinca. Na izlazu iz brojnih posuških trgovina nalaze se kutije za darove. Bit će to darovi za potrebite i u župi Posušje, kao i za Majčino selo u Međugorju. Mladi iz Posušja veliki su i vrijedni volonteri. Redovito posjećuju i domove starijih i nemoćnih te bolesne i siromašne obitelji u cijelom posuškom kraju. Posebice je lijepo kada mladi, kao što su iz KŠD Rakitno, na brojnim priredbama razvesele svojim nastupom prikazujući stare običaje i igre svoga kraja.

Mladi Rakićani još se prisjećaju susreta s papom Franjom kojem su “darovali” svoju rakitsku pjesmu gangu. Papa Franjo oduševio se nadarenim rakitskim čuvarima hrvatske baštine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije