Usvojen proračun

Posušje: Za treće djete 500 maraka pomoći

ante begić
22.12.2021.
u 15:47

Proračun Općine Posušje za 2022. godinu, u vrijednosti od 9.949.100 konvertibilnih maraka, usvojen je u srijedu na sjednici Općinskog vijeća. 

Proračun je razvojni te se nastavljaju realizirati projekti širenja vodovodne mreže, cestovne infrastrukture, odvodnje i kanalizacije, uređenja javnih površina, rekonstrukcije i izgradnje školskih i drugih javnih objekata, istaknuto je na sjednici. Također, proračun ima i socijalnu komponentu jer predviđa nastavak financiranja studenata, udruga branitelja i civilnih udruga te Centra za socijalni rad. Nastavlja se i dobra praksa potpunog subvencioniranja učeničkog prijevoza i financiranja rada dječjih vrtića. Što se prihodovne strane tiče, još uvijek su vidljive posljedice covid pandemije, ali i trend stabilizacije i blagog rasta. No, i dalje se očekuje pomoć s viših razina vlasti, kao i Republike Hrvatske za nastavak kapitalnih projekata, priopćeno je iz Općine Posušje.

U općinskom proračunu je osiguran iznos od 50.000 maraka kojim će se jednokratno pomoći višečlanim obiteljima. Obitelji će za svako treće novorođenče dobiti 500 maraka, a 1000 maraka za svako sljedeće novorođenče u višečlanim obiteljima. Vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o općinskim upravnim pristojbama. Tako će i ove godine svi oni koji otvaraju, odnosno registriraju obrte na području općine Posušje, biti oslobođeni plaćanja pristojbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?