Dragan Mektić

Postoji podzemlje u BiH koje se između sebe obračunava

Dragan Mektić
22.10.2015.
u 21:54

Mektić postavlja pitanje: gdje su narko-bosovi i zašto se ne uhite na vrijeme

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić od direktora SIPA-e očekuje konkretno zalaganje za borbu protiv ekstremnih pokreta u BiH, pojedinaca koji propagiraju, vrbuju i nagovaraju građane BiH da se priključe određenim terorističkim organizacijama.

Mektić ističe da u BiH postoji ozbiljan problem organiziranog kriminala posebno kada je u pitanju zlouporaba droge. On napominje kako je vršena analiza koja je pokazala da se samo u Sarajevu dnevno troši oko 20 kg droge.

Mektić postavlja pitanje: gdje su narko-bosovi i zašto se ne uhite na vrijeme kada je droga došla do škola?

"Bavimo se pitanjem uličnih dilera i sitnih preprodavaca, a nikako da se uhvatimo u koštac s krupnim dilerima. U posljednje vrijeme, svjedoci smo da imamo klasične mafijaške obračune, tipa sačekuša iza kojih se kriju krupni poslovi s drogom ili nekog drugog teškog kriminala. Posljednji je zabilježan u Banjoj Luci i to je jasan znak da postoji podzemlje koje se između sebe obračunava", rekao je Mektić za BN televiziju.

Ističe da je zbog svega toga jako važno da direktor SIPA-e bude čovjek koji će znati nositi se s ovim problemima, kao i problemom korupcije i kriminala koji su u sprezi s političkim vrhom i koji su doveli BiH na prosjački štap.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije