radionica

Postavljanje granica umiruje djecu

radionica
07.12.2016.
u 13:22

Na radionici "Postavljanje granica" održanoj jučer u Sarajevu naučili smo kako postići sigurnu privrženost u odnosima između roditelja i djece, a što je baza za sve druge odnose kasnije u životu, priopćeno je iz BUDI TU zajednice aktivnih roditelja. 
 
Gordana Buljan Flander, predavačica na radionici i psihologinja s bogatim praktičnim iskustvom u radu s roditeljima i djecom približila je roditeljima vještine u postavljanju granica i disciplini djece bez korištenja batina.
 
Djeca imaju pravo na odgoj BEZ batina i pravo na odgoj S granicama. Postavljanjem granica djeca se osjećaju mirno, voljeno i zaštićeno. Razvijaju moralne vrijednosti i osobni integritet. Postavljanje granica važno je za usvajanje komunikacijskih sposobnosti (zahtijevanje uljudnosti, poštivanje osjećaja, prava i potreba drugih ljudi). 
 
Prilikom postavljanja granica roditelji trebaju biti usuglašeni, ne kritizirati drugog roditelja, uspostaviti ograničenja djeci, ne predati se, ne cjenkati se i ne predati moć djetetu. 
 
Roditelji, ne zaboravite pohvaliti svoje mališane. Riječi koje pomažu djeci su:
- Ponosna sam na tebe
- Ti to možeš
- Super si to napravila
- Lijepa si, pametna si
- Čestitam, zaslužila si to
- Bez tebe to ne bih mogla
- Vjerujem ti
- Razumijem kako se osjećaš
 
Ne zaboravite što češć koristiti riječi iznad, suosjećati s vašom djecom i pokazivati im i svoje osjećaje. 
Divne trenutke s radionice u Sarajevu pogledajte na LINKU
 
Radionica za roditelje slijedi u gradovima:
BANJA LUKA, petak 9.12.2016.
MOSTAR, srijeda 14.12.2016. 
 
Organizator radionice je BUDI TU zajednica aktivnih roditelja koju su pokrenule dvije sestre Mirna Mišić i Josipa Terzić – Rezić. Cilj zajednice je promovirati pedagoški pristup roditeljstvu i pružiti podršku roditeljima. Ulaznice na radionice možete kupiti pola sata uoči početka radionica, priopćeno je iz zajednice BUDI TU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?