Služba za zapošljavanje

Posredovali u zapošljavanju 213 osoba iz triju općina Posavske županije

27.01.2021.
u 10:02

U Službi za zapošljavanje Posavske županije ističu kako je rad Službe u protekloj godini bio ograničen brojnim problemima prouzročenim pandemijom koronavirusa koja, nažalost, nije zaobišla ni BiH. Iz tog su razloga unutar Službe svoj način rada i odnos sa svima s kojim komuniciraju, morali prilagoditi poslodavcima i osobama koje traže posao.

Radi 14 osoba

- Pandemija nas je natjerala da budemo moderni i suvremeni, da se služimo suvremenim medijima i novim oblicima međusobne komunikacije, a prema ostvarenim rezultatima, mogu kazati kako smo, unatoč svim teškoćama, proteklu godinu završili na dobar način te pomogli onima kojima je trebalo pomoći u oblasti zapošljavanja - naglasio je ravnatelj županijske Službe za zapošljavanje Luka Jurić.

U ovoj županijskoj službi koja posreduje pri zapošljavanju radi 14 osoba, a Jurić, između ostaloga, ističe kako se nastoje brinuti što je moguće više i o socijalnoj zaštiti svih nezaposlenih osoba. U suradnji s Federalnim zavodom zapošljavanja kroz realiziranje raznih programa u protekloj godini ova je županijska ustanova posredovala u zapošljavanju 213 osoba. U svome radu Služba uglavnom surađuje s poslodavcima kojima nastoji pomoći da realiziraju određene programe.

Što se prethodnih godina tiče, Jurić ističe da su imali dosta kvalitetnu suradnju s Federalnim zavodom za zapošljavanje koji je sa svoje strane sve njihove zahtjeve ispunjavao i navrijeme i u mjeri koja se od njih očekivala.

– Također naglašavam jako dobru suradnju s našim trima općinama Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac te Vladom Posavske županije. Isto tako, imali smo puno više suradnje s brojnim nevladinim udrugama, različitim asocijacijama i organizacijama izvan Posavske županije, međutim, u okvire cijele priče u prošloj godini cjelokupna suradnja je svedena na minimum - naglasio je Jurić te dodao:

Prikupili 1,2 mil. KM

- Krajem 2020. godine na evidencijama nezaposlenih na prostoru Posavske županije imali smo ukupno 4248 nezaposlenih osoba, od kojih 2162 u općini Orašje, 1818 u odžačkoj i 268 nezaposlenih osoba u općini Domaljevac-Šamac.

Služba za zapošljavanje Posavske županije u protekloj je godini, prema propisanim poreznim stopama, na prostoru ove županije od naplaćenih doprinosa prikupila ukupno 1,237.000 maraka. Aktivnim mjerama federalnog Zavoda zapošljavanja na prostor Posavske županije u gospodarstvo je ubrizgano dodatnih 1,476.000 KM, što su vrlo značajni iznosi - kazao je Luka Jurić, ravnatelj Službe za zapošljavanje Posavske županije. S druge strane, za materijalno-socijalna prava u ovoj županiji, kako također navodi Jurić, u protekloj su godini utrošili ukupno 1,250.000 KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?