sastanak

Poslijepodne sastanak predstavnika Vlade i Parlamenta zbog proračuna FBiH za 2018.

11.01.2018.
u 10:54

 Sastanak predstavnika Vlade i Parlamenta FBiH bit će održan danas s početkom u 15.00 sati u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, saznaje Fena.

Ovaj sastanak jučer je na pres-konferenciji najavila ministrica financija Jelka Milićević kao pokušaj otklanjanja zastoja u radu Parlamenta s ciljem da Federacija dobije proračun za ovu godinu.

Proračun je akt koji je predložila Vlada, ali ne može stupiti na snagu dok ga većinom glasova ne odobre oba doma Parlamenta. Međutim, prije nove godine je u radu Parlamenta nastao zastoj zbog određenih političkih nesuglasica.

Ministrica financija Jelka Milićević je na jučerašnjoj pres-konferenciji izjavila da je ovogodišnji predloženi proračun, prema ocjenama na svim odborima i u svim klubovima zastupnika, dobar i da zaslužuje podršku Parlamenta FBiH. 

Također je navela da Federacija ima na raspolaganju čitav siječanj za usvajanje proračuna za 2018. i da to neće biti pitanje koje bi moglo ugroziti nastavak aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

Federalno ministarstvo financija izradilo je proračun Federacije BiH za 2018. u iznosu od 2,88 milijardi KM , kao i prateći akt, zakon o izvršavanju proračuna FBiH za 2018., koji su dostavljeni u parlamentarnu proceduru.

Riječ je o federalnom proračunu najvećeg dosadašnjeg planiranog nominalnog iznosa. Novina je plan o izdvajanju znatno više novca za kapitalne investicije, 250 milijuna KM, što iznosi oko devet posto proračuna. 

Komentara 1

BR
brodarevac
11:07 11.01.2018.

HDZ ugrožen a zaustavio usvajanje budžeta u FBiH i u BiH ne održavaju se parlamentarne skupine, ko ovdje koga ugrožava. Svi smo taoci HDZa, Čova europejac, ili ćete kako ja hoći ili ćete imati Mostar u BiH. Nadam se da će na izborima da potonu, pa neka blokiraju sve ali neće imati ni oni plate, ovako primaju plate super žive a narodu su sve blokirali. da li ste me blokirali što sam rekao da je Hrvatima i katolicima u BiH matična država BiH a ne Hrvatska. Bilo bi dobro da objasnite zašto je neko blokiran.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?