Tolisa u duhu tradicije obilježila zahvalu za plodove zemlje

Posavske delicije u znaku jeseni i plodova s oranica

11.10.2023.
u 20:50

- I ove je godine župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u duhu tradicije obilježila zahvalu za plodove zemlje. U samostanskoj crkvi održana je sveta misa zahvalnica. Misu je predvodio fra Perica Martinović uz koncelebriranje gvardijana toliškog samostana fra Marija Jurić, fra Ivana Stanića, fra Marijana Oršolić i fra Josipa Adrića, piše Večernji list BiH.

Brojne sekcije

Svojim prekrasnim glasovima za vrijeme mise pjevanjem je animirao dječji župni zbor "Izvor" koji vodi prof. Magdalena Mišković s još nekoliko zaljubljenika u najljepše duhovne note. Svečanosti trenutka doprinosilo je sviranje tamburaškog orkestra koji vježba već godinu dana pod krovom samostana i župne crkve u Tolisi, a dio su ansambla "Raščica". Na misi je sudjelovao i KUD koji također vrijedno vježba i čuva s ljubavlju tradiciju posavskoga kraja kroz folklornu tradiciju. Ovoga puta sudjelovali su i pri prinosu darova, a neizostavni su bili i dječji čitači te ministranti. Oltar je bio u znaku prigodnih detalja koji govore o plodovima zemlje, tako da je ispunjena crkva progovorila molitvom, pjesmom i zahvalom za plodove zemlje.

Blagoslov jela

Nakon mise slavlje je nastavljeno blagoslovom jela jer župljani su se i ove godine potrudili donijeti brojne posavske delicije specifične upravo za jesen. Najmlađi članovi KUD-a izveli su prigodan program, vrijedni su bili i framaši pri posluživanju i organiziranju svetkovine, završnica je bila u radosti zajedničkog blagovanja pripremljenih jela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije