DODJELA DIPLOMA

Posavina - sveučilišno središte gdje se stječu znanja i razvija akademizam

diplomanti
Foto: VL FOTO
02.12.2013.
u 10:32

Društvo bogatije za 57 diplomanata Filozofskog fakulteta u Orašju

Veselimo se činjenici da ovdje u Posavini promoviramo naše prve diplomante. Za nas to ima veliku simboličnu važnost, jer činjenica je da društvo dobiva nove kadrove, diplomante koji su usvojili spoznaje i stekli vještine potrebne za rad. Za nas je još važnija činjenica da smo Posavinu učinili sveučilišnim središtem gdje se stječu znanja i vještine i gdje se razvija akademizam.

Na tu činjenicu smo posebno ponosni i sretni što smo u sveučilišnom gradu Orašju i sveučilišnoj Posavini. S te strane zahvaljujemo svima u Posavini koji ste prepoznali i razvili ovaj projekt i koji ga nesebično podupirete - istaknuo je u svojem obraćanju dekan Filozofskog fakulteta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić na promociji 57 diplomanata u Orašju.

Prava, ali i obveze

Uz dekana Zorana Tomića, bili su prodekanica prof. dr. Ružica Zeljko-Zubac i prodekan doc. dr. Ivica Musić. Svojom prisutnošću, svečanu promociju u prepunom amfiteatru nove srednje škole u Orašju uveličali su predsjednici vlada Hercegovačko-neretvanske i Posavske županije Denis Lasić i Marijan Oršolić, zatim Ivo Jelušić, ministar prosvjete, kulture i znanosti u Vladi PŽ, članovi Upravnog vijeća Sveučilišta u Mostaru, profesori, ravnatelji škola, roditelji i brojni gosti, a dodatni ugođaj glazbenim notama upotpunile su mlade Orašanke Ivana i Suzana Bako. Na svečanosti u Orašju promovirano je 15 diplomanata hrvatskog jezika i književnosti, devet diplomanata novinarstva i 19 diplomanata socijalnog rada, te pet diplomiranih socijalnih radnika i devet menadžera za odnose s javnošću.

- Teško stanje u državi ne smije vas pokolebati i ne treba vas navoditi da odlazite iz ove zemlje.

Preuzimanjem svojih diploma stječete određena prava i obveze, ali ne postavljajte sebi pitanje što ova država može dati vama, nego vi postavite sebi pitanje, što možete učiniti za ovu zemlju da bude bolja - poručio je diplomantima predsjednik Vlade PŽ mr. sc. Marijan Oršolić.

Velika uloga roditelja

- Diploma koju ste primili potvrda je vašeg truda kroz godine studiranja, ona je vaša ulaznica za daljnji život i rad.

Zbog zbilje u kojoj živimo, sutra vas ne očekuje zajamčeno radno mjesto i sigurna budućnost, ali uvjeren sam kako će znanja koja ste stekli biti prepoznata i kako će vam usprkos složenoj ekonomskoj situaciji, biti pružena prigoda da stečena znanja i praktično primijenite. Diplome trebaju biti vaš stalni podsjetnik da i dalje ulažete u svoje znanje i napredovanje bez čega nema uspješne budućnosti - naglasio je Denis Lasić predsjednik Vlade HNŽ-a.

Dekan prof. dr. Zoran Tomić uputio je prigodne riječi svim diplomantima, profesorima, cijenjenim gostima, a osobito roditeljima diplomanata, uz naglasak da su oni probdjeli brojne neprospavane noći i dane strepnje, te uložili svoju ljubav, potporu, sigurnost i sredstva zbog čega je ovaj dan posvetio upravo njima. Pozdravni brzojav u povodu svečanog promoviranja diplomanata u Orašju i čestitku svim djelatnicima i diplomantima uputila je prof. dr. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru, a u ime diplomanata dekanu Zoranu Tomiću uz dužno poštovanje obratila se Manda Živković nakon čega je uslijedila svečana prisega i dodjela diploma o valjano završenom studiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?