Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Porezna uprava FBiH preduzela mjere kako bi se smanjilo širenje zaraze

11. studenoga 2020. u 16:11 0 komentara 95 prikaza

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, te shodno zaključku Vlade Federacije BiH sa sjednice održane prije dva dana, Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) je obavjestila porezne obveznike da je u PUFBiH od 11. studenoga ove godine klizno radno vrijeme, tako da je početak radnog vremena od 8.00 do 9.00 sati, a završetak radnog vremena od 16.00 do 17.00 sati.

 - Radi sprečavanja širenja virusa korona zabranjuje se ulazak poreznih obveznika u službene prostorije organizacijskih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a sva komunikacija sa poreznim obveznicima odvijat će se isključivo putem telefona, e-maila i putem pošte. Pozivaju se porezni obveznici da ne dolaze u organizacijske jedinice Porezne uprave Federacije BiH, već da sve akte i podneske dostavljaju elektronski, putem e-maila faksom, ili putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH. Originalne dokumente porezni obveznici su dužni dostaviti naknadno  putem pošte na adrese koje će biti istaknute u svim organizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH - navode iz PUFBiH. 

U slučaju da je prijem poreznih obveznika prijeko potreban, kako dodaju, vršit će se na jednom mjestu u prizemlju objekta kako bi se onemogućilo kretanje stranaka po službenim prostorijama. Porezni obveznici su dužni da prilikom dolaska u prostorije organizacijskih jedinica Porezne uprave poštuju higijensko-epidemiološke mjere, da nose zaštitne maske i poštuju socijalnu distancu od najmanje dva metra. 

 - Sukladno preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava Federacije BiH je u prostorijama u kojima radi više zaposlenih organizirala rad od kuće kako bi smanjila broj zaposlenih koji istodobno mogu boraviti u zatvorenom prostoru i kako bi se osigurala međusobna udaljenost zaposlenih od najmanje dva metra, smanjila veća fluktuacija ljudi, a time i spriječilo širenje zaraze. Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa - dodaju iz PUFBiH.

Porezna uprava Federacije BiH je poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i u skladu sa tim razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika.

Izravan kontakt telefoni zaposlenika u svim organizacijskim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH nalaze se na web stranici VIDEO  u dijelu „KONTAKTI”, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.