blidinje

Ponovo požari na Blidinju, slijede kaznene prijave

awd
Posusje.net
04.04.2017.
u 16:50

U proteklih je 15 dana, u Parku prirode Blidinje, zbog nepažnje buknulo nekoliko požara, javlja Posusje.net. 

Prvi požari većih razmjera izbili su na području Boričevca i Badnji 25. ožujka, gdje je bilo ugroženo par vikendica. Neodgovornim paljenjem korova i trave izgorilo je 30 hektara vrijedne borove šume.

U nedjelju, 02.travnja, na samo 500 metara od prvog požara u Varićaku pokraj Boričevca ponovno isti prizor. Nepažnjom vikendaša koji nakon roštiljanja nisu uspijeli zaustaviti vatru požar je zahvatio borovu šumu. Kako doznajemo podnesena je prijava tužitelju nakon čega slijedi kaznena prijava i oštetni zahtjev za nastalu štetu.

Uprava Parka prirode Blidinje i Općina Posušje odlučili su poboljšati rad na bržem gašenju i sprječavanju požara, kao i postrožiti mjere kažnjavanjem osoba koji se na ovaj način neodgovorno ponašaju. Ovim putem želimo još jednom pohvaliti vatrogasne ekipe, članove HGSS-a, mještane, vikendaše i planinare koji su brzom intervencijom spriječili daljnju eskalaciju požara i spriječili nepopravljivu štetu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?