Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Poljoprivrednici najavili : 'Do ispunjenja zahtjeva nećemo 
se pomaknuti'

Nikome nije cilj izaći na cestu, ali mi smo na to prisiljeni, poručuju poljoprivrednici
25. srpnja 2015. u 09:04 0 komentara 254 prikaza
privreda01_nnn_bih_24072015

- Poljoprivrednicima u Posavini voda je došla doslovno do grla, više nemamo strpljenja čekati isplatu poticaja i svi naši idući potezi bit će očajnički kako bismo dobili svoj novac.

Upoznali smo Matu Brkića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Posavske županije da više nećemo trpjeti odugovlačenje isplate, i ako do ponedjeljka do 11 sati novac ne bude na našim računima, blokirat ćemo prometnice u Posavskoj županiji, naglasio je Vidan Grgić, predsjednik Saveza poljoprivrednih proizvođača Posavske županije, nakon sastanka održanog u prostorijama Vlade Posavske županije, piše portal Večernjeg lista BiH, Vecernji.ba.

Prisiljeni izaći na cestu

Na Upravnom odboru Saveza poljoprivrednih proizvođača PŽ čelni ljudi Saveza dogovorili su da će blokirati cestu Modriča - Odžak, zatim prometnice u općini Domaljevac-Šamac i GP Orašje. Na sastanku su poljoprivrednici upoznali ministra Brkića kako su dopunjeni dokumenti za poticaje za poljoprivrednu proizvodnju prošle godine, koji su nedostajali i kako je sad na potezu Vlada Federacije BiH. Vidan Grgić napominje da je dokumentacija stigla u Sarajevo i da je u Savez poljoprivrednih proizvođača stigla povratna informacija kako je počela obrada pristigle dokumentacije.

Na pitanje novinara koliko će biti uporni ili fleksibilni u svojim zahtjevima, poljoprivrednici ističu da će biti onoliko koliko županijska Vlada pokaže spremnosti da tijekom ponedjeljka riješi njihov zahtjev, u suprotnom će uslijediti totalna blokada svih važnih prometnica.

Jedan trak na prometnici bit će oslobođen za vozila hitne službe, zatim za bolesnike i svadbene povorke, a uvoznicima poručujemo da svoja vozila usmjeravaju na neke druge pravce jer ovdje sigurno nitko neće proći, odlučno su poručili posavski poljoprivrednici na sastanku održanom u Orašju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.