Prihodi nisu dovoljni

Političke igre u FBiH blokiraju autocestu kroz Hercegovinu

31.05.2017.
u 08:00

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH donio je odluku o privremenoj raspodjeli prihoda od cestarina za autoceste prikupljenih na jedinstvenom podračunu. U pitanju je iznos od oko 28 milijuna KM, a zapravo je riječ o 10 posto ukupno ostvarenih prihoda od cestarina za autoceste zaključno sa 17. svibnja.

Sredstva će, kako je najavljeno, biti raspoređena sukladno važećim propisima, što znači da će Federaciji BiH biti doznačeno 59 posto, odnosno oko 16,5 milijuna KM, Republici Srpskoj 39 posto, odnosno oko 11 milijuna KM, i Brčko Distriktu dva posto ili 559.670 KM. Taj iznos sredstava je, dakako, nedovoljan za bilo kakve ozbiljnije aktivnosti na izgradnji cesta pa samim tim neće utjecati ni na deblokadu cestogradnje, posebno u Hercegovini. Do zastoja u osiguranju novih financijskih sredstava za izgradnju novih dionica autocesta i brzih cesta, koji je ponajviše rezultat političkih opstrukcija, dolazi upravo u trenutku kada se očekivalo pokretanje značajnijih radova u Hercegovini. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

VA
Varesak
12:19 31.05.2017.

Može li išta bez politike ?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije