Čović i ping:

Politička, gospodarska i kulturna suradnja BiH i NR Kine, koja je u stalnom napretku

30.03.2021.
u 14:42

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović susreo se danas s Nj.E. Ji Pingom, veleposlanikom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini.
Sugovornici su istaknuli kako ih raduje politička, gospodarska i kulturna suradnja između Bosne i Hercegovine i NR Kine, koja je u stalnom napretku.
Dr. Čović je zahvalio Vladi i narodu Kine za pomoć u realizaciji brojnih projekata i ukupan prijateljski odnos Kine prema Bosni i Hercegovini. Posebno važnim istaknut je Sporazum o razumijevanju i suradnji u području zdravstva i medicinskih znanosti,
koji je potpisan između Nacionalnoga povjerenstva za zdravstvo Narodne Republike Kine i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine. Dr. Čović je izrazio zahvalnost veleposlaniku Pingu na značajnoj donaciji medicinske opreme Narodne
Republike Kine Bosni i Hercegovini i pomoći pruženoj u zdravstvenoj krizi i borbi s koronavirusom.
Osim suradnje u zdravstvu, dr. Čović je istaknuo važnost ekonomskog razvitka i suradnje, uz uvjerenje da će kineski ulagači u još većem opsegu ulagati u Bosnu i Hercegovinu. Pored ekonomske suradnje i investiranja kineskog gospodarstva u
infrastrukturne i energetske projekte u BiH, bilateralna suradnja treba jačati i na druga područja poput kulture, turizma i obrazovanja, istaknuto je.
Na sastanku se, također, razgovaralo o aktualnoj situaciji u obje zemlje, te je dr. Čović informirao veleposlanika o predstojećim aktivnostima BiH na putu europskih integracija.
Također, razmijenjena su mišljenja i o svim važnijim aktualnim političkim pitanjima, kako u BiH i regiji, tako i na globalnom planu.
Veleposlanik Ping je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom naših dviju prijateljskih zemalja, a dr. Čović poželio je veleposlaniku Pingu uspješan nastavak diplomatskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?