UHIĆENJA U BIJELJINI

Policajka dojavljivala o prometnim nesrećama bez ozlijeđenih, organizatorica kod liječnice "rješavala" falsificirane nalaze...

12.08.2022.
u 15:26

Sumnja se da je policajka dojavljivala kada bi se dogodila prometna nezgoda u kojoj nije bilo ozlijeđenih. 

Liječnica i policajka uhićene su u akciji Polisa koju je jučer realizirao MUP RS-a, a na čijoj meti su bili osumnjičeni da su pronalazili sudionike prometnih nezgoda, nagovarali ih da naknadno lažno prijave da su ozlijeđeni, organizirali pregled kod liječnika koji je falsificirao liječničke nalaze te posredovali kod osiguravajućih društava u naplati nematerijalne štete.

Potvrdili su to izvori Nezavisnih novina koji dodaju da su ovoj akciji uhićene  četiri žene.

"U pitanju su Slavica Bojić, za koju se sumnja da je organizatorica, Slavica Perković, Sanja Vidaković, liječnica i stalna sudska vještakinja, te Ana Prodanović, policajka", pojašnjavaju izvori Nezavisnih novina.

Sugovornici spomenutog portala dodaju da se akcija nastavlja kako bi se utvrdilo ima li još osoba koje bi se, uz četiri uhićene Bijeljinke, mogle povezati s ovim slučajem.

"Detaljno se provjeravaju svi tragovi da se utvrdi je li još netko u sve ovo umiješao prste", ističu izvori.

Kako dodaju sugovornici Nezavisnih, za sada se sumnja da su Bijeljinke djelovale kao organizirana kriminalna skupina na čijem je čelu bila Slavica Bojić, dok ostale sudionice nisu znale jedna za drugu.

"Sve one su komunicirale s Bojić, prema zasad prikupljenim dokazima", kažu izvori.

Sumnja se da je policajka dojavljivala kada bi se dogodila prometna nezgoda u kojoj nije bilo ozlijeđenih.

"Onda bi, kako se sumnja, Bojić angažirala Perković, a osobe koje su sudjelovale u nezgodi, iako nisu ozlijeđene, preusmjeravane su da idu liječnici Vidaković, koja je radila preglede i davala dokumentaciju da je u nezgodama ipak bilo navodnih ozljeda", dodaju izvori.

Sumnja se da je na ovaj način oštećeno više osiguravajućih društava, kako iz BiH, tako i iz Srbije. Riječ je, dodaje se, o zasad utvrđenih više od 40 kaznenih djela.

S obzirom na to da je Prodanović policajka, ona će biti suspendirana i protiv nje će biti podnesen zahtjev za provođenje unutarnjeg postupka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?