Siniša Karan

Pojačana prisutnost policije na javnim mjestima

policija rs
27.03.2024.
u 08:41

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je jučer da je poslije terorističkog napada u Moskvi povećana prisutnost policije s dugim cijevima na javnim mjestima u RS-u, a da je poseban naglasak na osiguranju škola.

- To ulijeva sigurnost našim građanima. Pojačana je prisutnost pripadnika MUP-a u tržnim centrima i drugim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana. Pojačat ćemo sigurnost svih institucija, uvesti brojnije patrole, osobito između Republike Srpske i županija gdje postoji veći tranzit - rekao je Karan na konferenciji za novinare. Karan je istaknuo kako je posljednji teroristički napad u Moskvi pojačao aktivnosti MUP-a s obzirom na to da to može biti povod radikalno nastrojenim osobama da vrše incidente ili izazivaju strah i paniku kod stanovništva.

Sve navedeno posljedica je sigurnosne procjene MUP-a nakon događanja u svijetu, koja osobito mogu imati refleksiju i na BiH, kao što je terorizam.

Uputio je na to da je poseban naglasak na osiguranju škola i učenika, kao i da će se aktivirati dodatni planovi kako bi se zaštitilo djecu.

- Dolaze blagdani, tada će biti posebne mjere osiguranja. MUP treba izvršiti reviziju i analizu svih sektora kada je riječ o službi za zaštitu osoba i imovine na mjestima većih okupljanja. Sve radimo kako bismo mogli brzo i adekvatno reagirati - naglasio je Karan. Uputio je na to kako rade posebne obuke kako bi SAJ i druge službe odgovorile svim izazovima.

- Uvjeravamo građane kako činimo sve da održimo povoljno stanje sigurnosti. Angažirali smo i posebne jedinice koje će pratiti aktivnosti na internetu - dodao je ministar unutarnjih poslova. Dodao je da su migracije pod kontrolom, ali da prijeti migrantski val i tada bismo kao tranzitna zemlja mogli doći u nesaglediv problem. - Tu su i osobe koje su radikalne i spremne na djelovanje, tako da ćemo i na to obratiti pozornost kada je riječ o migrantima. Imamo pojačanu suradnju s međunarodnim organizacijama. Mi već ustupamo i ustupili smo informacije državama u okruženju - naveo je Karan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije