BIHAMK

Pojačan je promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prijelazima

15.08.2023.
u 16:40

Pojačan je promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prijelazima. Trenutno su duge kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Svilaj, Orašje, Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Gradina, a u oba smjera na graničnom prijelazu Ivanica.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da se preporuča vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Za danas su najavljeni radovi na asfaltiranju na magistralnom putu Buna-Tasovčići, zbog čega se prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Očekuju se gužve, te iz BIHAMK-a mole vozače za strpljenje i razumijevanje.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedan trak, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?