SKUPŠTINA ODLUČUJE

Pogledajte kako će izgledati novi stadion Barcelone od 900 milijuna eura

17.10.2021.
u 13:07

Čelnici Barcelone na čelu s predsjednikom Joanom Laporteom predložili su da klub krene u projekt "Espai Barca" vrijedan milijardu i pol eura. 

Katalonski klub je uvećao ukupni dug na 1,35 milijardi eura, ali to očito ne smeta da se najavljuju ogromna ulaganja koja bi dugoročno trebala Barceloni donijeti zaradu.

Barcelona godinama planira graditi kompleks, a sada klub od skupštine traži odobrenje za traženje kredita od milijardu i pol eura za izgradnju novog sportsko-poslovnog kompleksa.

Iako je inicijalni projekt koštao 600 milijuna eura i trebao je biti gotov ove godine, troškovi su se u međuvremenu popeli na čak milijardu i pol eura.

Rekonstrukcija stadiona koštat će oko 900 milijuna eura, a ostatak novca potrošit će se na novu dvoranu kapaciteta 12.500 gledatelja, novi stadion za omladinsku školu te popratnu infrastrukturu.

Stadion Camp Nou bi nakon rekonstrukcije trebao primati 105.000 gledatelja koji bi dobili više prostora i udobnosti nego što je to sada slučaj.

Barcelona će, ako skupština odobri ovaj ambiciozni plan, u izgradnju krenuti narednog ljeta, a planirano je da radovi završe do 2025. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?