Realizacija agende

Donosimo: Akcijski plan Vlade Federacije BiH za reforme

akcijski planovi
Foto: VL
1/8
17.09.2015.
u 16:53

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost na Akcijski plan 2015.-2018. godina za provođenje Reformske agende i utvrdila precizne aktivnosti, izvršitelje i rokove za realizaciju ciljeva iz ovog strateškog dokumenta.

Ključne aktivnosti odnose se na šest oblasti Reformske agende, od poslovnog okruženja do vladavine prava, s naglaskom na harmonizaciju propisa i stvaranju jedinstvene atmosfere za njihovu provedbu u okviru nadležnosti svake razine vlasti. Riječ je o svojevrsnom provedbenom dokumentu Reformske agende kao ključnog dokumenta u procesu europskih integracija.

Kroz 51 aktivnost koju treba provesti u naredne tri godine, Vlada FBiH jasno je preuzela svoj dio odgovornosti za ovaj posao. U ovom dokumentu Federalna vlada je, taksativno po mjerama, odredila nositelje aktivnosti, vremensko razdoblje u kojem se ona provodi i kada se mogu očekivati rezultati.

Na sastanku održanom 9. rujna 2015. godine u Sarajevu su premijer Federacije BiH Fadil Novalić i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović usuglasili Akcijski plan, posebno u dijelu koji se odnosi na zakonska rješenja u skladu s Reformskom agendom i definirali komplementarna rješenja s ciljem efikasnijeg djelovanja u strateškim sektorima.

Inače, Vlada Federacije BiH je od ciljeva iz Reformske agende dosad provela osam, od kojih su četiri zakonska projekta već prošla parlamentarnu proceduru.

Nakon što je danas Vlada Federacije BiH usvojila Akcijski plan 2015.-2018. godine, to trebaju učiniti Vlada RS-a i Vijeće ministara BiH.

Akcijski plan pogledajte u galeriji na vrhu stranicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije