tužiteljstvo bih

Podignuta optužnica za poreznu utaju, proračun BiH oštećen za 82.478,67 KM

tužiteljstvo bih
15.01.2016.
u 12:04

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Fadila Reča, rođenog 1. ožujka 1960. godine u mjestu Ramoševo, općina Tutin, Republika Srbija, nastanjenog u Sarajevu, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, radeći kao direktor i odgovorno lice bez ograničenja ovlaštenja u okviru registrirane  djelatnosti u gospodarskom društvu „Fess" d.o.o. Sarajevo, u siječnju 2015. godine, izvršio utaju poreza, prenosi Fena.

Prema navodima optužnice, optuženi Fadil Reč izvršio je utaju PDV-a tako što je Upravi za neizravno oporezivanje BiH podnio poreznu prijavu za obračunsko razdoblje od 1. do 31. siječnja 2015. godine, u PDV prijavi nije prikazao stvarnu vrijednost isporuke robe, te na taj način nije obračunao niti platio porez na dodatu vrijednost. Time je oštećen proračun  BiH u iznosu od 82.478,67 KM.

Optuženi je pružanjem lažnih podataka o svojim stečenim oporezivim prihodima izbjegao platiti davanja propisana poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio kazneno djelo porezne utaje ili prevare.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?