sastanak s izetbegovićem

Čović: Neće se praviti koalicija radi "fotelja", vlast će se formirati kad se potpiše "dokument

30.11.2018.
u 17:11

Čović je rekao da će u narednom razdoblju razgovarati s predstavnicima drugih stranaka, i da je HDZ-u svejedno tko je partner s bošnjačke strane

U Mostaru je završen sastanak kojom su prisustvovali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice i Stranke demokratske akcije predvođenje njihovim liderima Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem. Po okončanju sastanka je Čović poručio da je "u posljednjih godinu dana pretvoren u osobu koja mrzi muslimanski svijet", javlja N1. 

"Razgovarali smo o političkoj situaciji i implementaciji izbornih rezultata. Razgovarali smo na način da tražimo rješenja koja bi trebala osigurati dugo očekivanu implementaciju izbornih rezultata. Vrlo jasno sam kazao da je nastojanje Hrvatske dmeokratske zajednice izraženo kroz zajedničke stavove Hrvatskog narodnog sabora. Želimo razgovarati s bošnjačkim partnerima da vidimo europsku partnerstvu ovih prostora", rekao je Čović i dodao:

"Prva točka reformske ili europske agende treba biti Izborni Zakon".

Kako je kazao neće se praviti koalicija radi "fotelja" i da će vlast biti formirana onda kada se potpiše "dokument".

"Pretvoren sam u osobu koja mrzi muslimanski svijet i narod. To je produkt nečije politike da bi se nešto uradilo", kazao je Čović dodavši da je više puta za govornicom govorio da su njemu Bošnjaci braća i kumovi. 

"Nama treba čestit odnos između politika, naših, ali svakako između hrvatskog i bošnjačkog naroda. Ja sam zadnji koji će napraviti štetu bilo kojem Bošnjaku", poručio je Čović.

On je ukazao da će u narednom razdoblju razgovarati s predstavnicima drugih stranaka, i da je Hrvatskoj dmeokratskoj zajednici svejedno tko je partner s bošnjačke strane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?