Sezona godišnjih odmorA

Počele gužve na cestama prema moru

Metkovic, 300412. Policijski sluzbenici Granicne policije BiH od danas u podne su u strajku. Kontrola na granicnim prelazima traje duze nego sto je to uobicajno. Na slici: Kolona vozila na granicnom prelazu Doljani kraj Metkovica. Snimio: Denis Jerkovic /
08.07.2016.
u 09:00

Pred nama je drugi srpanjski vikend i jedan od deset najprometnijih dana na cestama u susjednoj Hrvatskoj u kojoj upravo za ovaj vikend očekuju pravi “bum” gostiju iz BiH zbog završetka ramazana i Bajrama, piše Večernji list BiH. Prema izvješćima BiHAMK-a, na izlaz iz BiH na Graničnom prijelazu Doljani jučer se čekalo sat vremena, dok su ogorčeni putnici javljali kako se na tom graničnom prijelazu u koloni čeka i nekoliko sati, a prave gužve očekuju se tek od danas poslijepodne. Iz BiHAMK-a apeliraju da svi oni koji se kreću prema Makarskoj rivijeri, gdje bh. građani tradicionalno najčešće ljetuju, koriste prijelaze Zvirići, Bijača i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Dalmacija i BiH

Prema prognozama meteorologa, vrijeme će u Dalmaciji za predstojeći vikend biti sunčano uz maksimalnu temperaturu do 31 °C, dok će temperatura mora biti između 24 i 25 °C. Za one koji ovih dana ipak ostaju kući donosimo prognozu vremena za BiH. Prema prognozama FHMZ-a, danas će u BiH prevladavati sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni, uglavnom, istočni i sjeveroistočni, a Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura bit će između 10 i 16, na jugu 19 i 23, a dnevna 28 i 34 °C. Sutra će biti sunčano i vruće. Poslijepodne umjeren razvoj oblačnosti u zapadnim, sjeverozapadnim i istočnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura bit će od 13 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevna od 29 do 35 °C. U nedjelju će biti sunčano i vruće. Poslijepodne umjeren razvoj oblačnosti u većem dijelu Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura bit će između 14 i 20, na jugu 21 i 25, a dnevna 30 i 35 °C. U ponedjeljak će biti sunčano i vruće. Poslijepodne je na istoku Bosne moguć pljusak. Jutarnja temperatura kretat će se između 14 i 24, a dnevna 31 i 36 °C.

Prognoza za srpanj

Prema podacima FHMZ BiH, srpanj će biti promjenljiv s pretežno sunčanim intervalima. Do 13. srpnja u BiH će prevladavati sunčano i toplo vrijeme, a kraća nestabilnost se očekuje polovinom mjeseca kada se prognoziraju lokalni pljuskovi, negdje praćeni grmljavinom. Od 15. do 21. očekuje se opet stabilno, sunčano i toplo vrijeme. Maksimalna dnevna temperatura u Bosni bit će do 32, a Hercegovini i 35 °C. Ljeto 2016. u BiH trebalo bi biti toplije u odnosu na prosječne vrijednosti.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?