posebna tematska sjednica

Počela sjednica Zastupničkog doma o iseljavanju stanovništva iz FBiH

asddasas
22.03.2017.
u 14:01

 Počela je posebna tematska sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o iseljavanju stanovništva, čiji je inicijator zastupnik Naše stranke Dennis Gratz.

Prethodno je danas, u nastavku jedne od ranije započetih redovnih sjednica, odbačen izvještaj o prošlogodišnjem radu Federalne vlade, a odobren polugodišnji izvještaj iz 2016. o radu i financijskom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Vladin izvještaj je podržan s 47 glasova od neophodnih 50, a predsjedatelj Doma Edin Mušić tvrdi da je isključivi razlog za takav ishod što u trenutku glasanja u sali nije bilo dovoljno zastupnika koji inače podržavaju rad aktualne vlade. Mušić je također rekao novinarima da premijer Fadil Novalić ima podršku Stranke demokratske akcije.

Ranije započeta sjednica Zastupničkog doma danas, ipak, nije i okončana te će idući nastavak uslijediti naknadno, kad se steknu uvjeti za to, kako je obrazložio predsjedatelj Mušić. Prema njegovim riječima, odgovarajuća parlamentarna radna tijela još se nisu izjasnila o amandmanima na zakone iz njenog preostalog dnevnog reda, a to su novi zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju te predložene izmjene federalnog zakona o radu.

Povodom teme koju je za tematsku sjednicu inicirao Dennis Gratz, pozvani su predstavnici institucionalnog i nevladinog sektora, koji treba da predoče zastupnicima trendove i razloge iseljavanja stanovništva iz Federacije BiH.

Gratz tvrdi da je ova pojava dobila alarmantne razmjere zbog čega najviše zakonodavno tijelo u Federaciji treba da joj posveti odgovarajuću pažnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?