HNŽ, ZHŽ, HBŽ, SBŽ i BPŽ

Počela nastava, tisuće učenika ponovno u klupama

08.09.2015.
u 06:30

Blagoslovom učenika, roditelja, učitelja i nastavnika, te brojnim čestitkama obilježen početak nastave u pet županija

Nakon što je prošlog utorka nastava u školskoj 2015./2016. godini počela u RS, PŽ, SŽ, TŽ i ZDŽ, jučer je školsko zvono oglasilo njezin početak i u BPŽ, HNŽ, SBŽ, ZHŽ i HBŽ, piše Večernji list. Povodom početka školske godine, Zlatko Hadžiomerović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, uputio je čestitku svim učenicima, roditeljima, učiteljima, nastavnicima, profesorima, kao i svim zaposlenicima u obrazovanju. "Drage učenice i učenici, želimo vam sretan početak nove školske godine, te što bolji uspjeh u radu i stjecanju novih znanja i sposobnosti. Pratite svoje ciljeve odvažno, strpljivo i kreativno. Razvijajte prijateljstva i pomažite jedni drugima, te uvažavajte svoje učitelje i profesore. Od svojih učitelja, nastavnika, profesora i kompletnog obrazovnog sustava imate pravo tražiti najbolje, ali i obvezu odgovoriti zalaganjem, upornošću i potrebnim poštovanjem", navodi se u priopćenju ministra Hadžiomerovića.

Dobrodošlica učenicima

Na početku svake školske godine najviše pozornosti posvećuje se prvašićima kojima polazak u školu predstavlja veliki događaj u životu. Tim povodom mostarskim prvašićima, ali i ostalim učenicima, dobrodošlicu i sretan polazak u školu uime Gradske uprave poželjeli su Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, i Senada Sadović, šefica Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport. "Ove godine pripalo mi je zadovoljstvo pozdraviti vas uime Gradske uprave i poželjeti vam dobrodošlicu pred polazak u prvi razred osnovne škole, kazati vam da se ničega ne trebate plašiti, da će ovo biti igra, ali na jedan malo drugačiji način", kazala je Komadina najmlađim učenicima. Ništa manje uzbuđeni nisu bili roditelji koji nisu mogli skriti sreću, ponos, ali i strepnje kako će se djeca snaći u novoj sredini i s novim obvezama. "Pomiješani su mi osjećaji sreće, ponosa, ali i strepnje. Sretna sam što sam dočekala dan kad moj sin polazi u školu, ali me je i strah kako će se snaći, kako će prihvatiti učiteljicu i hoće li se moći nositi s obvezama", kazala nam je majka jednog od prvašića. "Ponosan sam, upisao sam kćer u školu. Ovo je za nas lijep obiteljski dan", prenio nam je svoje dojmove ponosni otac. Nastava je počela u 81 školi na području SBŽ. Među 36.000 učenika ove županije, 2200 je prvašića.

Blagoslov učenicima

U povodu početka nastave za čitlučke učenike, nastavnike i roditelje slavljene su sv. mise zahvalnice na kojima su svećenici zazivali Božji blagoslov na sve učenike, njihovo napredovanje u znanju te rast u vjeri. Tako je u Čitluku, Čerinu i Međugorju molitvom i duhovnim pjesmama uveličan ugođaj početka školske godine.

I u Posušju je početak školske godine obilježen sv. misom u dvorištu župe BZ BDM za učenike, roditelje i djelatnike škola uz Božji blagoslov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije