Herceg sa sindikatom

Poboljšan položaj prosvjetnih djelatnika u HNŽ-u

08.12.2017.
u 15:07

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg u prostorijama Sindikata srednjih škola HNŽ održao je sastanak s Josipom Milićem, predsjednikom Sindikata i njegovim suradnicima.

Ističući na poseban način postignuti partnerski odnos i korektan socijalni dijalog, sudionici sastanka razgovarali su o stanju u obrazovanju i položaju prosvjetnih djelatnika u HNŽ. 

Zajedničko je mišljenje kako je evidentan napredak koji je postignut u poboljšanju uvjeta za boravak djece i prosvjetnih djelatnika u školama jer je Vlada, kroz projekt energetske učinkovitosti, obnovila značajan broj škola. 

Istaknuto je, također, kako je poboljšan i položaj prosvjetnih djelatnika posebice rješavanjem tehnološkog viška i 130 djelatnika koji su, nakon donesenih potrebnih odluka Vlade, primljeni u stalni radni odnos. 

Razgovarano je i o donošenju Kolektivnog ugovora u djelatnosti srednjeg obrazovanja, gdje je istaknuto kako je postignuto suglasje o sadržaju, te se očekuje njegovo skoro potpisivanje.

Na sastanku su, uz predsjednika Hercega, bili nazočni Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade i Marko Arapović, savjetnik Predsjednika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?