Trenerica Petra Kožul

Ples kod djece i mladih razvija maštu i kreativnost

29.08.2019.
u 14:33

Trenerica Petra Kožul pokenula novi projekt, Plesni studio Koroleva

Nakon niza plesnih radionica trenerica s dugogodišnjim plesnim iskustvom Petra Kožul iz Mostara pokreće Plesni studio Koroleva. Zašto izabrati ples, pitali smo je.

„Ono što se najviše razvija u plesu su mašta i kreativnost, što zajedno čini originalnost. Koliko god pokreta i stilova plesa postoji, uvijek se može stvorit nešto novo. Sama činjenica da ples postoji toliki niz godina, a još uvijek nisu izmišljene sve kombinacije, govori koliko se u plesu ne razvijamo samo fizički nego i psihički.

Govori nam da u plesu nismo ograničeni, da izlazimo iz svih okvira i tu nastaje čarolija. Pomjeramo tijelo kako osjećamo i tek tada shvatimo što sve zapravo naše tijelo može pokazati i koje sve osjećaje može iznijeti kroz te pokrete. Kad plešem solo iznenadi me koliko dobrih koraka sasvim slučajno nastane i koliko inspiracije dobijem da želim još i da ne mogu prestati, pogotovo ako me pokreće kvalitetna glazba. Kad plešem u grupi divim se koliko pozitivne energije tu može nastati i koliku povezanost osjećam s osobama koje ni ne poznajem. Raznolikost pokreta i različite uloge čine savršenu cjelinu koja gledateljima ostavlja potpun dojam, a plesači svakim pokretom stvaraju jedinstvenu i neponovljivu koreografiju. I zato pored svih aktivnosti uvijek biram ples“, poručila je mlada trenerica Petra Kožul.

U Sportsko-poslovnom centru Orca u Mostaru organizirala je i dane otovrenih vrata kako bi se svi upoznali s plesom i sadržajima. Dani ovorenih vrata traju od 26. do 31. kolovoza od 19 do 21 sat. I već imaju velikog odjeka, djeca i roditelji pohvale. Kako ističe ova mlada trenerica čiji je cilj djeci probližiti ples dobrodošli su svi bez obzira koliko imaju godina i jesu li se bavili plesom, bitno je samo da imaju volju. Članovi će biti podjeljeni u grupe, najmlađa od 3 godine, a treninzi su prilagođeni svim uzrastima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije