sastanak Europske pučke stranke

Plenković u Bruxellesu: Pokušat ću nametnuti temu o položaju Hrvata u BiH

17.10.2018.
u 18:04

Hrvatski premijer Andrej Plenković u posjetu je Bruxellesu gdje se održava sastanak Europske pučke stranke na kojem će i sam prisustvovati i, kako tvrdi, pokušati nametnuti temu o položaju Hrvata u BiH. 

"Iskoristit ću ovu prigodu da izvijestimo o situaciji u Bosni i Hercegovini nakon općih izbora, da upoznamo lidere s detaljima i našim viđenjem onoga što se dogodilo, osobitno s obzirom na položaj hrvatskog naroda u BiH i nužnost legitimne zastupljenosti kao konstitutivnog naroda", poručio je Plenković, a prenosi N1.

Plenković je dodao kako će na tom sastanku tražiti vođenje konstruktivne rasprave jer Vlada hoće da ta tema dobije odgovarajuću pozornost s obzirom na to da je njegov dojam da jako suženi krug ljudi zna što se točno događa. Istovremeno, na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu glavna tema će biti Brexit, a Ujedinjeno Kraljevstvo i Europska unija još jednom će pokušati postići dogovor oko razdruživanja. 

Na radnoj večeri britanska premijerka Theresa May iznijet će trenutačnu poziciju svoje zemlje oko izlaska, a uoči odlaska u Bruxelles u britanskom je parlamentu poručila da je odlučna u postizanju dogovora s Unijom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije