Hrvatski premijer

Plenković: Pozdravljamo intervenciju visokog predstavnika, pregovori se moraju nastaviti jer su Hrvati opet preglasani

Andrej Plenković
Patrik Macek/PIXSELL
02.10.2022.
u 22:42

Ponovno svjedočimo tome da su Bošnjaci preglasali Hrvate, što narušava funkcionalnost BiH i skladne odnose  konstitutivnih naroda", napisao je hrvatski premijer

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozdravio je na Twitteru odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon. Istaknuo je da su ga cijelo vijeme u tome podržavali te je naveo da te izmjene osiguravaju politički opstanak Hrvata.

"Upravo sam razgovarao s Draganom Čovićem i čestitao mu na izbornim rezultatima! HDZ BiH i kandidati HNS-a BiH, kao i Borjana Krišto dobili su uvjerljivu podršku hrvatskih birača u BiH", naveo je na Twitteru.

 

"Pozdravljamo intervenciju visokog predstavnika Christiana Schmidta u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon. U tome smo ga cijelo vrijeme podržavali nakon što nisu uspjeli pregovori političkih aktera u BiH te smo vodili razgovore sa svim zemljama. Izmjene osiguravaju politički opstanak Hrvata i pridonose ostvarivanju legitimne zastupljenosti u Domu naroda i Vladi Federacije BiH.Poslije izbora potrebno je da politički akteri nastave razgovore kako bi se osigurala ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda i u Predsjedništvu. Ponovno svjedočimo tome da su Bošnjaci preglasali Hrvate, što narušava funkcionalnost BiH i skladne odnose  konstitutivnih naroda", napisao je hrvatski premijer na Twitteru.

Podsjećamo,  visoki predstavnik je mjere nazvao "Mjere za poboljšanje funkcionalnosti Federacije BiH".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?