Hrvatski premijer

Plenković: Očekujem da Schmidt radi za dobrobit svih i da Hrvati u BiH budu ravnopravni

andrej plenković
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
04.08.2021.
u 19:29

- Mislim da je razuman, da će tražiti kompromise, voditi računa o ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito o pravima Hrvata kao najmalobrojnijem konstitutivnom narodu - kazao je Plenković o Schmidtu

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu da od novog visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta očekuje da radi za dobrobit svih te da Hrvati u BiH budu ravnopravni.

 Odgovarajući na pitanje novinara, Plenković je kazao da je Christian Schmidt jako iskusan i ozbiljan njemački političar koji jako dobro poznaje situaciju u jugoistočnoj Europi. 

- Mislim da je razuman, da će tražiti kompromise, voditi računa o ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda u BiH, a osobito o pravima Hrvata kao najmalobrojnijem konstitutivnom narodu - kazao je, napomenuvši da mu je prije dvije godine u Berlinu uručio hrvatsko odličje. 

- Ja od njega očekujem jedan agilan, aktivan pristup na dobrobit svih, a isto tako i da Hrvati budu u ravnopravnom položaju - zaključio je hrvatski premijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije