nakon ubojstvo

Plaćeni ubojica već u Njemačkoj odslužuje 13 godina zatvora

mikikoenig_nnn_bih_18082015
19.08.2015.
u 10:28

ubijena je jer se suprug htio domoći njezina bogatstva i naplatiti novac od osiguranja

Ubojstvo Svetlane Seferović ovoga ljeta potreslo je BiH, a ova priča kao iz filma bila je još jezivija kad je ustanovljeno da je nalogodavac ubojstva njezin suprug Zarif Seferović koji je s njom bio u trenutku stravičnog događaja. A sudionik ovog zločina Miki Koenig (59), državljanin Njemačke, rođen u Zavidovićima, koji je uhićen u Njemačkoj prema međunarodnoj tjeralici Federalne uprave policije zbog sumnje da je 16. lipnja u selu Bašigovci kod Živinica sudjelovao u ubojstvu Svetlane Seferović (52), najvjerojatnije, neće biti izručen BiH.

Zajednički rad

U Tužiteljstvu u Tuzli tvrde kako je zatraženo da pravosuđa Njemačke i BiH zajedno rade na slučaju. - Naš sud nije poslao ekstradicijsku molbu. Zatraženo je da na ovom slučaju njemačko pravosuđe i mi zajedno radimo - rekao je glasnogovornik Županijskog tužiteljstva u Tuzli Admir Arnautović za portal Faktor. A plaćeni ubojica Koenig je u Njemačkoj već uhićen zbog drugog kaznenog djela i odslužuje 13-godišnju zatvorsku kaznu. U zatvoru je još Svetlanin suprug Zarif. On je angažirao Koeniga da ubije njegovu suprugu radi novca od osiguranja. Zločin je policiji u Živinicama prijavio upravo Seferović koji je policajcima ispričao kako su njega i suprugu, koji su bili u autu, na cesti Živinice - Šekovići pratile nepoznate osobe u automobilu tamnoplave boje, nakon čega je on skrenuo na makadam na lokaciji Bare.

Lažna verzija

Nakon što su ih navodni napadači sustigli i presreli, tražili su da im predaju novac. Prema iskazu koji je tada Zarif dao u policiji, Svetlana im je dala određenu svotu novca, a oni su tražili još. Ona je tada počela vikati kako nema više, nakon čega je jedan od dvojice napadača ispalio u nju tri hica - jedan u glavu i 2 u trbuh. Potom su pobjegli ostavivši supruga na životu. Istražiteljima je ova priča od početka bila sumnjiva pa su istragu usmjerili na njega kao glavnog osumnjičenog, te ga priveli zbog sumnje da je naručio ubojstvo supruge. Utvrđeno je da je Svetlana bila jako imućna, a sumnja se da ju je suprug ubio radi naplate njemačkog životnog osiguranja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?