OHR:

Pitanje Mostara riješiti u skladu sa sudskom odlukom i ne dijeleći grad

ohr
29.04.2016.
u 17:10

Stranke moraju nastaviti razgovore i uložiti dodatni napor kako bi postigle dogovor o rješavanju pitanja Mostara jer njihova obaveza da pronađu rješenje neće jednostavno nestati, rečeno je za Fenu iz Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH.

Na pitanje da li se OHR namjerava uključiti u ovu problematiku s obzirom na to da prije dva dana u Parlamentarnoj skupštini BiH nisu podržane izmjene i dopune Izbornog zakona, vezane za izbore u Mostaru, izražena je spremnost visokog predstavnika da, u skladu s mandatom u okviru Mirovnog sporazuma, pomogne strankama u postizanju dogovora koji bi omogućio konačnu provedbu presude Ustavnog suda BiH o izbornom sistemu u Mostaru te omogućio Mostarcima da ponovo uživaju osnovno pravo da biraju lokalne predstavnike.

- Od iznimnog je značaja pitanje Mostara riješiti u skladu s odlukom Suda, na način koji je pravno utemeljen, ali i na način kojim se neće dijeliti grad - rečeno je također iz OHR-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije