Kulinarki trikovi

Pire krumpir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda; isprobajte!

pire krumpir
shutterstock
02.05.2022.
u 10:30

Malo je onih koji ne vole pire krumpir, no guljenje i sjeckanje krumpira nas mogu odvratiti od spremanja tog ukusnog priloga. Zato je jedna žena na društvenim mrežama otkrila kako pire krumpir napraviti bez muke sa sjeckanjem, guljenjem i čišćenjem nereda, piše The Sun.

- Sigurna sam da nisam jedina koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad vidjela takav način pripreme pire krumpira - napisala je u svojoj objavi na Mumsnetu.

Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže, da nakon što ste krumpir skuhali upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja. Vrijeme koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krumpira, ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih. Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krumpira iz kore i zgnječiti ga vilicom. Dodaje i da možete dodati maslac, pa čak i naribani sir i papar po želji. 

Mnogi korisnici Mumsneta oduševili su se njezinim trikom pa su joj i zahvalili u komentarima.

- Obično gulim i kuham krumpire 20 minuta prije gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže - komentirala je jedna korisnica.

- Već sam pokušala ovo i super je! U mojoj mikrovalnoj im treba oko 8 minuta da potpuno omekšaju - dodala je druga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije