Europarlamentarci

Picula: Otvaraju se nove mogućnosti za napredak BiH

Europarlamentarci
05.11.2015.
u 14:30

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministra financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarali su danas u Sarajevu s članovima Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić informirao je europarlamentarce o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je opredijeljenost svih razina vlasti u BiH europskim integracijama i odlučnost u provođenju akcijskog plana Reformske agende.

Predsjedavajući parlamentarne grupe za suradnju s BiH i Kosovom Tonino Picula je rekao da postoji dosta razloga za obnovu optimizma glede Bosne i Hercegovine. Istaknuo je uvjerenje da se otvaraju nove mogućnosti za napredak koji Bosna i Hercegovina čini zbog sebe a ne zbog drugih.

Predsjedavajući Potkomiteta za sigurnost i obranu Michael Gahler pohvalio je napore koje BiH čini na provedbi vladavine prava i svih oblika borbe protiv kriminala i korupcije.

Europarlamentarci su čestitali stupanje na snagu SSP-a koji je otvorio i jednu novu dimenziju suradnje i na parlamentarnoj razini. Zastupnici Picula i Gahler pozdravili su i održavanje prvog sastanka Zajedničkog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

- Predsjedavajući Zvizdić rekao je da reformski potezi već pokazuju rezultate jer su svi socio-ekonomski pokazatelji u blagom porastu. Istaknuo je da BiH veliku pažnju posvećuje sigurnosti i stabilnosti u BiH i regiji, te iskazao spremnost naše zemlje za što skorijim podnošenjem aplikacije za punopravno članstvo u EU, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Sastanku je prisustvovala šefica Misije BiH pri EU Lidija Topić te zastupnici u Europskom parlamentu Jozo Radoš, Bogdan Andrzej Zdrojewski i Julie Ward. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije