profesionalac pojasnio

Perilica vam je bučna? Postoji razlog zašto, a evo kako možete provjeriti moguće uzroke

veš, perilica
Pixsabay
06.08.2023.
u 19:11

Razlog zašto čujete ovu buku je taj što je možda tzv. križ ili križna potpora bubnja s vremenom popucala - upozorio je muškarac.

Perilice rublja kvare se iz niza razloga, a jedan od problema je i buka koju stvaraju.

Jedan muškarac koji se predstavlja kao profesionalac, na društvenim mrežama je podijelio video u kojem je objasnio zašto perilica stvara veliku buku nakon što uključite željeni program pranja ili prilikom centrifugiranja rublja.

Ispostavilo se da takvi glasni zvukovi nisu nešto što se podrazumijeva, pa ukoliko imate sličan problem, trebali biste provjeriti moguće uzroke, prenosi The Sun.

- U redu, dakle, ako perilica rublja zvuči kao mlažnjak dok se centrifugira, dopustite mi da vam uštedim stotine dolara koje biste potrošili plaćajući majstora tako što ću vam pokazati ovaj jednostavan trik - objašnjava muškarac ističući kako morate provjeriti bubanj perilice, prenosi 24sata.hr.

- Otvorite bubanj perilice i dobro ga protresite. Moguće je da je ključna komponenta vaše perilice za rublje tijekom vremena korodirala. Razlog zašto čujete ovu buku je taj što je možda tzv. križ ili križna potpora bubnja s vremenom popucala - upozorio je muškarac.

- Zbog izloženosti vodi, deterdžentu, pa čak i preopterećenju perilica rublja, križna potpora može korodirati i počinje se kvariti - nastavio je muškarac dodajući kako postoji još jedan test kojim ćete ustanoviti je li problem upravo u križu bubnja.

- Još jedan test koji možete napraviti je da lagano položite prste na rub bubnja i drugom rukom ga dobro zavrtite. Primijetit ćete da se bubanj njiše. Ovo možete testirati stavljanjem prsta preko bubnja dok se okreće, i primijetit ćete da počinje lagano poskakivati gore-dolje opisao je muškarac.

Nastavio je da ukoliko je križna potpora bubnja slomljena, nema smisla popravljati perilicu. Umjesto popravka, jeftinije će biti kupiti novu perilicu.

- Ako vaša perilica za rublje proizvodi buku i bubanj leluja dok se okreće, ne vrijedi ga popravljati. Samo zamijenite perilicu - poručio je muškarac.

Video je skupio preko 90.000 pregleda. Mnogi su pratitelji istaknuli da, unatoč tome što nisu znali za ovaj trik, nemaju novca za zamjenu cijele perilice.

- Ili živite s tim kao ja. Perilica i dalje dobro radi, a nemam novca, pogotovo tijekom porasta troškova života - prokomentirao je pratitelj.

- Također je važno, ako vam još vrijedi jamstvo, perilicu poslati na popravak - istaknuo je drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?